lauantai 8. syyskuuta 2018

Back to school ja hieman aaltoilevaa kipeenä oloa kovan treenijakson keskellä


Morjesta pöytään! Viime postauksesta onkin aikaa muutama viikko, niin ajattelin että ois ihan asiallista kirjotella.

Tosiaan tässä vedetty nyt kolmisen viikkoa kovaa bodaustreeniä, jossa pyrkiny treenaamaan sen 5-6 kertaa viikossa. Tosin valloillaan oleva flunssa-aalto on iskenyt minuunki, ja itseasiassa parhaillaan olen jo toista kertaa tän 3-4 viikon ajan jaksolla flunssassa. Ekalla kerralla flunssa kesti sen 3 päivää ja nyt tosiaan tänään pidin suosiolla huilin treeneistä ja katotaan mikä fiilis huomenna. Ei nyt puhuta minun kohdalla mistää kovasta flunssasta. Lähinnä pientä tukkoisuutta. En kuitenkaan halua ottaa riskejä, että menisin treenaamaan. Se ei vaan ole fiksua.

Treenit kulkenu todella mallikkaasti. Joka viikko saanut tehtyä kovia failure, erikoitekniikka treenejä. Sarjapainot ovat kehittyneet tämän neljänkin viikon aikana todella hyvin. Esim. penkissä vetäsin viime perjantaina sarjat:

130kg x 7
120 kg x 9
110kg x11
100 kg x12

Vois sanoo, että menee kyll huikeen hyvin. Katotaan nyt miten tää flunssa kehittyy, sillä olisi tarkoitus ensiviikolla testailla maksimit kyykyssä, mavessa ja penkissä ennen kuin lähen viikoksi lomalle Kroatiaan purjehtimaan. Omat arviot, mitä maksimit voisivat olla, ovat luokkaa: kyykky 180-190kg, mave 230-240kg ja penkki 160kg. Katotaan kui käy. Maksimit tarkoitus siis ottaa referenssimielessä, sillä Kroatian reissun jälkeen olisi tarkoitus aloittaa voimaprokkis, jossa treenaan ks. liikkeitä voimapainotteisesti ja muut apuliikkeet otan kyllä bodaustyylillä. Maksimien avulla sitten pystyn hieman suunnittelemaan tulevaa ohjelmaa. Innolla odotan kyllä syksyn voimailutreenijaksoa. 

Niin ja tosiaan viimeksihän mainitsin että olen jatkanut pätkäpaastoilua tässä ja mennyt hieman miinuskaloreilla. Tosiaan se on jatkunut ja toisaalta näyttää nyt siltä, että paino ei kyllä enää kovinkaan paljoa ole laskenut, ollen tällä hetkellä about 88,4 kg. Paino kävi alimmillaan alle 87 kg, mutta sen jälkeen lisäsin kalorien määrää, koska päiväkalorit uhkasivat jäädä alle 2500, joka on kyllä meikäläiselle todella pieni määrä. Ja kuitenkin kun nyt ei ollut niin suurta tarvetta millekään rankalle tiputtelulle, niin päätin sen tehdä näin. Kondis on ihan hyvä. Itseasiassa taitaa olla jopa parempi kuin keväällä pitkän dieetin jälkeen. Tai sanotaanko, että kesäloman ”perseilyt” ja huonosti syömiset eivät näy millään lailla, joten senkin suhteen ihan hyvä homma. Tarkoitus tosiaan on että saisi jatkossa pidettyä kondiksen hyvänä ympäri vuoden, jolloin keväällä ei tartteisi pitää mitään pitempiä ”siivous dieettejä”. Elikkäs Kroatian reissun jälkeen laitetaan ruokavalio taas ympäri ja siirrytään maltillisiin plussakaloreihin, jotta saadaan sitä LIHAA rakennettua.

Sitten muihin aiheisiiin…
Tosiaan meikäläinen palaa KOULUUN! Joo totta se on. Tosin kyseessä on Itä-suomen avoimen yliopiston verkko-opinnot. Kuitenkin koulutus kestää 1,5 vuotta ja on laajuudeltaan 30 opintopistettä, joten ei se nyt ihan lepsuilua ole. Koulu alkaa siis ensiviikon maanantaina 10.9. Opinnot suoritetaan täysin verkko-opintoina. Ja aihehan on ihan törkeen mielenkiintoinen nimittäin kyseessä on Urheiluravitsemuksen perusopinnot. Opinnot koostuu seitsemästä kurssista, joissa seuraavat aihealueet:

Urheiluravitsemuksen perusteet 6 op
Urheiluravitsemuksen erityiskysymykset 3 op
Urheiluravitsemus eri ikäryhmissä 5 op
Ravintolisät urheilussa 3 op
Urheilijan painonhallinta 4 op
Urheilijan psyykkinen hyvinvointi 5 op
Urheilijoiden syömishäiriöt 4 op

Aiheet ovat todellakin todella mielenkiintoisia ja kursseilla pääsee tekemään hyvinkin erilaisia tehtäviä. Tehdään haastatteluja urheilijoille, valmentajille ja suunnitellaan ruokavaliota urheilevalle esim. diabetestä sairastavalle henkilölle. Olen kyllä todella innoissani. Lähden koulutukseen hyvinkin pitkälti omasta mielenkiinnosta, mutta myös oman urheilutaustani ja ennen kaikkea sen varalta, jos tulevaisuudessa voisin työskennellä urheilun parissa. Kirjoittelen sitten koulutuksen aikan vaikka omia postauksia ja fiiliksiä kursseista.

Ei mithää ku palataan taas uudellleen. Ensiviikolla varmaan viimeistään kirjoittelen jotain ennen Kroatiaan lähtöä!

Hyvät viikonloput vaan kaikille!

-JL-

1 kommentti:

  1. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nevertheless I am experiencing subject with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss downside? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx casino blackjack

    VastaaPoista