keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Kymppi täyteen: Opiskelut ja saliprokkikset


Morjesta pöytään! Se on sellainen juttu, että tässä tulee meikäläisen kymmenes postaus! Uu jee. Tosiaan oon hieman kiireinen ollut lähiviikkoina ja vaikka edellisessä postauksessa lupailin, että teen postauksen ennen Kroatiaan lähtöä niin se meni sitten vähän reisille. Johtuu osin siitä, että ensinnäkin Kroatiaan lähdön viikon alussa olin hieman flunssainen ja en voinut vetää treenejä täysillä, joten lupaamani ”maksimien testaus” postaus jäi nyt välistä.

Koulu alkoi
Koulukin kerkesi tässä alkamaan pari viikkoa sitten. Eli käytännössä siis koulunkäynti on nyt luentotallenteiden katselua ja kuuntelemista sekä nk. oppimistehtävien tekoa. Ensimmäinen kurssini on siis sen niminen kuin ”Urheiluravitsemuksen perusteet”. Kurssin sisältö on käytännössä sellainen, että aluksi käydään läpi perus energia-aineenvaihduntaan liittyvää teoriaa ja sitten käydään lajityyppikohtaisesti läpi ravitsemuksen perusteita. Lajityyppeinä tässä kurssilla on voimalajit, kestävyyslajit ja taito- ja tarkkuuslajit.

Opiskeltavat asiat ovat äärimmäisen mielenkiintoisia minulle. Lisäksi olen kovin innoissani oppimistehtävistä. Ensimmäisessä oppimistehtävässä piti valita jokin urheilulaji, joka ei mielellään olisi itselleen tutuin (esim. minulle jääkiekko, voimanosto tai kehonrakennus). Valitsin itse jalkapallon. Tarkoituksena on laatia ks. lajin lajiliitolle ohjeistus, millä tavoin pelaajien ravitsemus tulisi suunnitella, jotta saavutettaisiin optimaalisimmat tulokset sekä suoritustehossa että palautumisessa. En ole vielä aloittanut tekemään ensimmäistä esseetäni, mutta olen mielessäni jo hieman miettinyt mitä se voisi pitää sisällään. Tarkoitus olisi aloittaa tehtävän teko tulevana viikonloppuna. Tulen todennäköisesti postaamaan tekemäni tehtävät tänne blogiin, joten ne tulevat silloin kaikkien nähtäville.

Loman jälkeen takaisin treenien pariin
Palasin tuossa sunnuntaina 23.9 viikon pituiselta Kroatian purjehdusreissulta. Tämän vuoksi siis treenitaukoa on tullut hieman yli viikon verran ja heti maanantaina palattiin treenienkin osalta sorvin ääreen. Nyt olen tehnyt 3 treeniä eli käytännössä koko yhden kierron läpi. Treenit olen tehnyt tarkoituksella hieman kevyesti, jotta paikat ei menisi heti ihan juntturaan. Joten seuraavan treenin ollessa perjantaina tai lauantaina pitäisi sitten palata ohjelman pariin. Ainut asia toki tässä on, että minulla ei varsinaisesti ole vielä ohjelmaa valmiina… sen siitä saa ku on liian kiireinen. Joka tapauksessa pakko yrittää huomenissa vääntää jonkinlainen ohjelma. 

Tarkoitus olisi siis pääliikkeissä (kyykky, mave, penkki) lähteä tekemään voimapainotteista treeniä. Apuliikkeissä sitten bodataan normaalisti. Treenijako on vielä hieman auki, että jatkanko 3-jakoisella vai muokkaanko ohjelman 4-jakoiseksi, jolloin todennäköisesti olisi 4-5 salitreeniä viikossa ja 1 kehonhuoltopäivä (= venyttelyä ja liikkuvuutta). Voin hieman avata myöhemmin sitäkin tarkemmin kun pääsen lopputulokseen ohjelman suunnittelussa. Toisaalta tuo 3-jakoinen toimi todella hyvin minulla, että voisin silläkin periaatteessa jatkaa mutta treenien määrää pitäisi tiputtaa aikaisemmasta 6 x viikossa tuohon 4-5 x viikkoon. Ja tosiaan siihenkin ottaa se kehohuolto päivä mukaan.

Nyt tätä voimaprokkista hankaloittaa hieman se, että en tosiaan ole testannut omia nykyisiä maksimejani, joten lähtötasoa on hankala määrittää, paitsi penkin osalta, jossa nostin maksimit kesällä ( 156 kg). Toisaalta voisin nyt tehdä niinkin, että treenaan pari viikkoa tässä kovaa ja otan maksimit jokaisessa liikkeessä, jonka jälkeen vasta aloitan varsinaisesti voimaprokkiksen. Mutta palataan tähän topicciin myöhemmin uudelleen.

Mitäs muuta syksyyn?
Ei kai tässä muuta kun kovaa treeniä, opiskelua ja siinä samalla sitten perus työntekoa. Näillä mennään ja katsotaan mitä tapahtuu. Ainii! Tää on pakko myös mainita.. Jääkiekkokausi on vihdoin alkanut! Penkkiurheilijan parasta aikaa. Omankin joukkueen treenit ovat jo alkaneet, mutta itse näillä näkymin en käy tällä kaudella aktiivisesti pelaamassa, koska haluan keskittyä salitreeneihin ja koulun käyntiin.

Eipä mittee ku jatketaan seuraavassa postauksessa

-JL-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti