lauantai 28. heinäkuuta 2018

Kesäloman merkitys


Mietin tässä että voisin hieman kirjoittaa myös mitä kesäloma minulle itselleni merkitsee. Itsehän olen ollut työelämässä vasta päältä 3 vuotta, joten kesälomia ei ole vielä kovinkaan montaa tullut pidettyä. Aikaisempina vuosina olen pilkkonut lomani osiin, johtuen esimerkiksi siitä että olen saattanut säästää osan lomaviikoista syksylle, kun olen lähtenyt ulkomaille. Nyt pidän ensimmäistä kertaa kokonaiset 4 viikkoa putkeen kesälomaa. Voin kyllä sanoa, että tässä kerkee todella hyvin pääsemään irti työasioista.

Kesäloma on kyllä äärimmäisen tärkeä, että jaksaa painaa sitten taas pitkän syksyn ja talven läpi töitä ilman lomia. Kesälomalla itse pyrin siihen, että tekisin mahdollisimman paljon sellaisia asioita, joihin ei välttämättä normaalisti ole tarpeeksi aikaa. Tällä hetkellä kun tätä kirjoitan on kesälomani melkein puolivälissä. Näihin 14 päivään on mahtunut vähän kaikenlaista puuhaa ja oikeasti ei ole juurikaan ollut ns. normaaleja päiviä kovinkaan montaa. Tänään on itseasiassa ensimmäinen täysin normaalipäivä, jolloin ei ole juurikaan mitään ihmeellistä tullut tehtyä. On tämä kuitenkin rentouttavaa, kun voi vaan olla.

Suomessa on kyllä mielestäni ihan hyvä kesäloma systeemi. Vaikka joka suunnasta kuulee valitusta, kun liikaa aikaa kuluu töissä. Toki itsekin kaipaisin hieman lisää vapaa-aikaa, mutta ainakin tällä hetkellä pitää tyytyä tähän normaaliin päivätöitä tekevän systeemiin. Kesälomaa on 4 viikkoa vuodessa ja siihen päälle vielä viikon talviloma. Esim. jenkeissä työntekijöillä ei ole ollenkaan varsinaisia kesälomia. Kaiken kaikkiaan täytyy olla tyytyväinen, että meillä Suomalaisilla on mahdollisuus kesälomaan. Kesälomalla tulee levätä ja ladata akkuja, tehdä asioita joista nauttii ja toisaalta vaan OLLA. Jokainen viettää kesälomansa omalla tavallaan ja se on hyvä niin!

Onneksi on vielä 2 viikkoa lomaa jälellä. Seuraavana ohjelmassa onkin automatka Lofooteille, joka starttaa huomenna! Reissusta tulee varmasti jopa hieman jännittävä, kun ollaan patikoimassa norjan vuonoilla ja yövytään teltassa ja syödään retkikeittimessä valmistettuja ruokia.  Varmasti mahtava kokemus tulee olemaan. Tässä hieman esimakua Lofoottien maisemista!



-JL-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti